tirsdag 13. november 2007

Renault 12: Face-lift og Ur-modellen

Det er mange ulikheter på Renault 12-modellen som ble produsert fra 1969 til 1975 og den som kom fra 1976 til 1980. Den siste ble kalt "facelift", da den fikk et mer moderne preg. Bildet over viser ur-modellen, men røde 1975.

Det er forskjeller på lykter foran og bak, støtfangerne er annerledes og det er ulikheter i på dasjbordet, stolene i noen typer, og det er noen tekniske ulikheter, blant annet på clutch og girkasse. 1976-modellen fikk blant annet større clutch (180 millimeter på facelift mot 170 millimeter på urmodellen).


På denne siden har jeg lagt ut er par bilder som viser forskjellen på frontfangerne, frontlyktene, bakstøtfangerne og baklyktene. Det var også forskjeller i gummien på fangerne som på facelift var liggende, festet på støtfangerne, på urmodellen var det "bufferter" stående.

Det var også forskjell i chromelistingen på urmodell og facelift, blant annet på baklokk og på panser (manglet list i forkant). Dessuten var det ulikheter i felger og innvendige dørtrekk etc., ....

....og en god del mer.



Ingen kommentarer: